• ferozkosicOP
    link
    fedilink
    slovenčina
    arrow-up
    1
    ·
    3 months ago

hra “hubar, nemajakuj sa!” funguje podobne ako bezne clovece s par rozdielmi:

• hra je pre 4+1 hracov. hrac zacina so styrmi hribami “v lese” - do lesa vsak hriby nepatria, chcu ist na pobrezie!

• hrac hazde velkym bulom, ktory mu povie o kolko sa ma posunut.

• hrac posuva svoj hrib az kym sa nedostane do miesta v strede - do “pobrezia” lebo tam patria hriby.

• na pobrezi ziskava hrac jeden bod.

• na pobrezi si moze hrac zmenit svoj hrib na majak! majak vsak nechce byt na pobrezi, ale chce ist naspat do lesa.

• ak sa hracovi podari vratit svoj majak do svojho lesa, ziskava dva body!

• ale pozor! piaty hrac sa prida ako hubar a jeho cielom je zozbierat co najviac majakov!

• komu hubar zoberie jeho majak, ten straca body.

poznamky:

• bula je mozne pred hrou podplatit, aby vam daval lepsie cisla. dajte mu nejake hubicky alebo mu poslite nejaky vtipny obrazok o majaku!

• kto ma najviac bodov ziska titul “megahubar” a stane sa primatorom kosic.

• kto ma najmenej bodov na konci hry bude deportovany na nie-celkom-opusteny ostrov.

• na ostrove bude hrac musiet postavit majak z materialov ktore najde, a musi to stihnut kym si ho domorodci daju na veceru.

• ak sa hracovi podari tento majak postavit, ziskava titul “gigahubar” a prebera miesto primatora kosic megahubarovi. toto podporuje kompetitivne hranie hry - aj posledny moze vyhrat, a to mozno viac nez ten prvy!