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    1 year ago

    Roh? Nope. Röstaromem klar, aber die haste auch bei anderen Lebensmitteln

    • R00bia@feddit.de
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      1 year ago

      Anders.

      Ich liebe Fleisch und Wurst. Esse es aber nicht mehr, aus allen Gründen, die dafür sprechen. Den Geschmack von gut angebraten Fleisch oder einer guten Hänchenhaut bekommst du einfach nicht hin.

      Muss man aber alles gar nicht, denn es gibt viele andere Sachen, die geil schmecken. Ich verstehe das Gejammer nicht, dass man ohne diesen Geschmack nicht leben kann. Doch, kann man.

      • voodoocode@feddit.de
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        1 year ago

        Umami is one of the five basic tastes and is often described as savory or meaty. Here are some examples of non-meat foods that are rich in umami:

        • Mushrooms: Varieties like shiitake, oyster, and porcini mushrooms are known for their umami flavor.
        • Soy products: Soy sauce, tofu, tempeh, miso, and other fermented soybean products are high in umami.
        • Seaweed: Kombu (kelp) and nori (used in sushi) are seaweeds that contain significant amounts of umami.
        • Cheese: Aged cheeses like Parmesan, Roquefort, and Gorgonzola have umami flavors.
        • Tomatoes: Ripe tomatoes, especially sun-dried tomatoes, are known for their umami taste.
        • Fermented products: Foods like kimchi, sauerkraut, and certain pickled vegetables offer umami flavors.
      • Nobsi@feddit.de
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        1 year ago

        Dann baller halt MSG auf alles drauf, dann hast du umami auf allem.