Witamy na najnowszej wersji Lemmiego. Wygląda na to, że najcięższe prace i aktualizacje udało się zakończyć znacznie szybciej niż się spodziewaliśmy! 🎉🎉🎉

Wszystko wskazuje na to, że udało się też rozwiązać irytujący problem z ładowaniem grafik na szmerwer! 🎉🎉🎉

• kjwk@szmer.info
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    22 days ago

<3.

PS

A czy ciągle okienko do pisania komentarzy jest nad komentarzami, czy może pod? Strzelam, że twórcy lemmiego tego nie zmienili.
    [edyta]
    Niestety nie zmienili, szkoda :)

• rysiek@szmer.info
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          22 days ago

Tak. To okienko jest pod treścią, którą się komentuje, pisząc w nim komentarz. Konkretnie w tym wypadku: treść wpisu.

• kjwk@szmer.info
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            19 days ago

No i właśnie o to mi chodzi, że wolałbym, żeby okienko do komentowania wpisu było pod wszystkimi komentarzami. Chociażby po to, żeby nie powielać tych samych wątków dyskusji. To zachęca do czytania komentarzy przed napisaniem swojego. Albo odwrotnie, okienko do komentowania wpisu pod samym wpisem zachęca do skomentowania wpisu bez przeczytania innych komentarzy. Bo często gęsto ktoś już napisał podobny punkt widzenia do naszego w komentarzu i zamiast dublować i tworzyć nowy podobny wątek dyskusji, to moim zdaniem spójniej jest jak dorzucimy swoje 3 grosze do już istniejącego wątku. Tutaj jest fajnie opisany wybór takiego UI: https://docs.tildes.net/philosophy/site-design#the-comment-box

Kiedyś na głównej instancji lemmiego o tym kilka wpisów popełniłem, ale odkąd mnie zbanowali za próby prostowania rosyjskiej propagandy, to się tym nie interesowałem.